به گزارش ایسنا، دویچه وله نوشت: «اریک وولار» نویسنده کتاب «صورتجلسه» موفق شد جایزه گنکور ۲۰۱۷ را از آن خود کند. کتاب «صورتجلسه» داستان پشت پرده اتفاقاتی است که در سال ۱۹۳۸ منجر به الحاق اتریش به آلمان شد.
این نویسنده برنده جایزه که با رأی ۱۰ عضو آکادمی «گنکور» پا جای پای «لیلا سلیمانی» ـ برنده سال پیش ـ گذاشت، گفت: هدف ادبیات روایت داستانهایی است که مهم و حتی تهدیدآمیز هستند. این داستانها، فرمهایی از اکتشاف هستند که برای خواندن و نوشتن اهمیت ویژهای دارند. برای من ویرایش دادههای گردآوریشده، هممعنی داستان است.
طی مراسمی که ظهر دوشنبه (۱۵ آبان) در پاریس برگزار شد، همچنین «الیویه گوئز» به عنوان برنده جایزه «رنودو» ۲۰۱۷ معرفی شد. نام رمان گوئز «ناپدید شدن ژوزف منگوئل» است.
«یانیک هنل»، «ورونیک الوی» و «آلیس زنیتر» دیگر رقیبهای «وویارد» برای کسب جایزه گنکور ۲۰۱۷ بودند.
جایزه «گنکور» اولینبار در سال ۱۹۰۳ از سوی «ژول» و «ادمون گنکور» راهاندازی شد. اگرچه برنده این جایزه تنها مبلغی ناچیز معادل ۱۰ یورو دریافت میکند، اما جایزه غیررسمی «گنکور» که فروش بالای رمان برنده را برای نویسندهاش به ارمغان میآورد، بسیار باارزشتر از جایزه اصلی است. گفته میشود اثر برنده جایزه «گنکور» بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار نسخه در بازار فروش خواهد داشت.
از برندگان سرشناس این جایزه میتوان از «مارسل پروست» در سال ۱۹۲۹، «سیمون دوبووار» در سال ۱۹۵۴ و «پاتریک مودیانو»، برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۴ نام برد.
نظر شما